miercuri, 1 august 2012

Tratamente naturiste pentru atrofia cerebrala

Tratamentul naturist se inscrie pe aceleasi coordonate ca si cel alopat si vizeaza stoparea distructiei neuronale, combaterea proceselor inflamatorii, stimularea troficitatii si metabolismului neuronal, optimizarea transmiterii influxului nervos si a interconexiunilor neuronale.

Centella asiatica – stimuleaza irigarea, oxigenarea si nutritia cerebrala. Se administreaza produse standardizate de Centella asiatica, conform prospectului insotitor.

Laptisorul de matca + Vitamina E, aceasta combinatie este foarte activa in tulburarile trofice cerebrale si in functionarea conexinilor nervoase.

Se administreaza in doze de 3:1 laptisor de matca cu vitamina E, pe parcursul a 3 saptamani, cu o saptamana de pauza dupa care se poate relua.

Acetilcolina continuta in laptisorul de matca in mod natural, inlesneste propagarea influxului nervos la nivelul sinapselor neuronale.

Coacaz negru – cu actiune puternic antioxidanta si antiinflamatorie, datorata prezentei antocianilor si polifenolilor, preparatele din coacaz negru se recomanda in sindroamele inflamatorii sistemice si locale.

Se administreaza sub forma de extracte hidroalcoolice  sau glicerinice, cate 40-50 picaturi, diluate in 100 ml de apa de trei ori pe zi, inainte de mese.

Se poate combina cu lemn dulce la care se adauga suc de telina.

Niciun comentariu: