miercuri, 1 august 2012

Remedii Naturale Pentru Vaginita Bacteriana

Vaginita bacteriana este o infectie si, chiar daca nu este o boala cu transmitere sexuala poate fi transmisa prin contact intim.Principala cauza a vaginitei bacteriene este un dezechilibru in flora naturala a vaginului, care provoacă o creştere rapidă în dezvoltarea anumitor bacterii, cauzand infectie.

Cateva semne şi simptome ale acestei boli:

Mâncărime.
Arsură în timpul urinării.
Sângerare usoara.
Scurgeri de culoare mai inchisa care au un miros puternic.

Există mai multe căi de atac naturale care pot ajuta la vindecarea acestei condiţii, cele mai utilizate fiind:

Iaurt: În plus faţă de consumul oral, iaurtul poate fi aplicat direct în vagin, iar acest lucru va ajuta la reglarea florei naturale din acea zona.

Usturoiul are proprietati anti-bacteriene şi anti-fungice – usturoiul pisat se aplica direct în vagin şi apoi se spală bine cu apă caldă şi săpun antibacterian.

Gălbenele: curăţaţi zona cu o infuzie facuta din aceasta planta pentru a reduce inflamatia.

Ierburi medicinale: anumite plante medicinale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, echinaceea si musetelul sunt foarte eficiente in tratarea vaginitei bacteriene.

In cazul in care incepeti să observati unele dintre simptomele de mai sus, se recomanda sa se consulte catmaib repede medicul specialist si sa complementati tratamentul medical prescris de acesta cu unele dintre aceste remedii naturale.

Niciun comentariu: