miercuri, 1 august 2012

Par deteriorat – Tratamente naturiste

Parul este cel mai important accesoriu al corpului nostru si ne insoteste mereu, fiind dealtfel si o oglinda a sanatatii organismului nostru. Daca suntem bolnavi sau stresati, parul va spune tuturor lucrul acesta, chiar daca noi nu vedem sau nu simtim inca. De aceea trebuie sa avem grija de el la fel ca si de celelalte parti ale corpului nostru.

Tratamente naturiste in tipul de afectare al acestuia

Inainte de orice trebuie sa va recomand schimbarea samponului actual, cu multe substante distructive si daunatoare parului cu un sampon natural, solid sau lichid, care sa va hraneasca parul si sa il mentina in parametrii lui naturali fara sa il distruga. (Va fac aceasta recomandare din experienta proprie; dupa etapa lunga de stres, parul meu frumos a devenit de nerecunoscut si dupa ce am schimbat samponul profesional pe care il foloseam cu un sampon solid facut de o prietena de-a mea, firul de par si-a dublat volumul – evident ca nu s-au intamplat lucrurile intr-o zi, ci dupa o luna si jumatate).

Retete impotriva caderii parului:

Doua linguri ulei de masline, un galbenus de ou, zeama de la jumatate de lamaie se omogenizeaza intr-un bol, se aplica pe parul curat, se acopera cu un prosop umed si apoi cu un prosop uscat mai mare peste, se sta 45 de minute se spala cu sampon solid natural si se clateste cu apa cu otet de mere.

500 gr praf de cedru (se gaseste la farmacie), doua galbenusuri de ou, cateva picaturi de lamaie. Se aplica pe radacini 15 minute, iar apoi se spala. Se repeta o data pe saptamana.

Se realizeaza frectionarea la radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore.

Retete pentru indesirea si stralucirea parului:

Un galbenus de ou, jumatate de pahar de chefir sau sana, o ceapa rasa fin, 10 ml tuica se amesteca. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, se samponeaza si se usuca in aer. Se repeta de 2 ori pe luna.

Cate un pumn plin de urzici proaspete, frunze proaspete de nuc, mesteacan si soc si o tulpina de rostopasca, se introduc in apa rece si se infuzeaza. Se lasa 10 minute in repaos. Cu un sapun natural si jumatate din cantitatea de lichid obtinuta se spala bine parul, dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate din cantitate este lasata sa actioneze citeva minute asupra parului si a pieiii capului, fara a mai clati o data parul cu apa.

20 g rostopasca, 20 g menta, 20 g cimbru, 20 g rozmarin, 20 g frunze de nuc se fierb 20 minute in 500 ml apa. Se storc si se amesteca cu 30 g sapun natural simplu de ulei de masline si 30 g unt pana obtineti o pasta omogena. Dupa ce aplicam pasta la radacina firelor de par si se frictioneaza energic, spalam parul si-l clatim cu infuzie de rostopasca.

Frectionam usor radacina parului cu un amestec de tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute, in proportii egale sau cu tincturi de urzica si tinctura de ardei iute, deasemenea in proportii egale. Se foloseste de 1-2 ori pe saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par.

Sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc.)

Spalarea capului cu decoct de pedicuta, ajuta la cresterea parului.

Se fierb 4-5 linguri de radacina de brusture intr-un litru de apa, se da un clocot si apoi se lasa fiertura la racit pana devine calduta. Se spala parul cu aceasta si se maseaza intens la radacina. Pentru efecte foarte bune contra caderii parului puteti pune in apa si urzici (frunze sau sub forma de plicuri de ceai) si masati parul cu fiertura obtinuta.
Retete pentru varfuri despicate, tocite si par deteriorat

Varfurile despicate vor fi masate inainte de spalare cu putina lanolina. Dupa spalare se maseaza cu ulei de radacina de brusture in parul deteriorat.

Aceasta lotiune care se aplica prin pieptanare pe parul spalat: se dizolva 1 lingurita de miere de albine cu un mic adaos de otet intr-un 1/4 l apa calda va da parului feritate si stralucire

Aveti nevoie de 40 ml ulei de ricin, 20 ml ulei de masline, 10 g cimbru, 10 g rozmarin si 10 g frunze de urzici. Se amesteca uleiurile. Se aseaza plantele intr-un recipient incapator si se toarna uleiul peste ele. Se amesteca bine si se lasa 2 zile la macerat. Apoi se strecoara printr-o sita fina, presand plantele. Se repartizeaza in par si pe pielea capului, se infasoara capul intr-o folie peste care se pune un prosop si se lasa sa actioneze cat mai la cald timp de 2 ore. Se spala apoi parul cu sampon. Trebuie alicata o data pe saptamana.

Un albus, doua galbenusuri, o lingurita miere, o lingura de ulei de masline si zeama de la o lamaie. Se amesteca bine cu telul galbenusurile si albusul. Se adauga mierea, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca. Se aplica pe parul ud si se maseaza pielea capului. Se lasa sa actioneze 10 minute, apoi se clateste cu grija, fara a face economie de apa.

50 mil ulei de migdale, 30 ml ulei de floarea-soarelui, 30 mul ulei de nuca, 30 ml ulei de ricin si 5 ml ulei de trandafir. Se amesteca uleiurile si se lasa la rece timp de 2 zile. Se aplica prin masare in par, se infasoara capul intr-un prosop si se lasa uleiurile sa actioneze peste noapte. A doua zi se spala parul cu un sampon bland si apa din abundenta.

Doua linguri ulei de masline si un galbenus. Se inglobeaza prin picurare uleiul in galbenus. Pasta proaspata se aplica pe parul uscat si se maseaza, se inveleste capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze 30 de minute. Apoi se spala si se clateste bine.

Se incalzesc 30 ml ulei de masline si se amesteca in el 30 ml zeama de lamaie. Se aplica dupa spalare pe parul ud, se maseaza usor, se infasoara capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze o ora. Apoi se spala bine cu sampon.
Retete pentru par carunt

Praf de henna, praf de shikakai, zeama de lamaie amestecate cu apa. Tratamentul se mentine pe par pe durate unei ore, iar dupa acest tratament puteti sa utilizati sampon cu ou – descris mai sus.

Ceaiul de salvie se aplica la baza parului fiind un bun tratament pentru parul carunt.

Frunzele de curry fierte in ulei de cocos ofera un continut care aplicat la baza parului da rezultate bune.

Niciun comentariu: